Pannenkoeken, maar dan glutenvrij en lactosevrij!
09-08-2012 12:09
Ik ben nooit echt een brood eter geweest, maar sinds ik pannenkoek eet ipv brood mis ik helemaal niets!
De pannenkoeken maak ik van teffmeel en boekweitmeel.
Teffmeel is een glutenvrij meel met weinig fytinezuur. Fytinezuur is een antri-nutrient en zit in tarwe, zaden, cacao, noten, etc. Het bind zich aan mineralen en spoorelementen en belemmerd daarmee de opname ervan. Teffmeel bevat 6 x zoveel ijzer, 7 x meer calcium en 2,5 x zoveel kalium als tarwemeel. Het levert weinig b-vitamines en je kunt er moeilijk pannenkoeken mee bakken (het breekt).
Boekweitmeel heeft meer b-vitamines dan tarwe en 5 x meer kalium. Het bevat geen gluten en fytinezuur en is daarmee eveneens een supermeel. Tefmeel is niet geschikt om pannenkoeken mee te bakken, maar als je daar boekweitmeel aan toevoegd dan krijg je een mooie stevige pannenkoek en glutenvrij!
Naast meel doe ik er water en ei in. Ik bak het mengsel in kokosolie en na het bakken kun je er van alles op doen (vers fruit, palmsuiker, gehakt, groentes, ei).
Het recept
- 75 g teffmeel
- 75 g boekweitmeel
- 300 ml water
- 3 eieren
Alles biologisch natuurlijk ;)