Paddenstoelenrisotto
20-01-2012 12:39RISOTTO
1 grote witte ui
1 stengel bleekselderij
15 g gedroogd eekhoorntjesbrood
2 takjes rozemarijn (vers)
300 g risottorijst
1/2 glas witte wijn
1 blokje kippenbouillon of groentebouillon (biologisch)
500 g gemengde paddenstoelen
1 teen knoflook
klein bosje tijm (vers)
Flinke klont roomboter
Stukje parmezaansekaas (40 g)
1/2 citroen
1/2 bosje bladpeterselie (vers)
olijfolie
1. ui, bleekselderij en eekhoorntjes brood fijn malen in de keukenmachine
2. Paar scheutjes olijfolie in een koekenpan en het groentemengsel toevoegen
3. Rozemarijnnaaldjes van de steeltjes af halen en fijn hakken.
4. De rijst en de rozemarijnnaaldjes toevoegen aan het groentemengsel.
5. Na 1 minuut roeren voeg je de witte wijn erbij samen met een bouillonblokje.
6. Blijven roeren tot de wijn volledig is geabsobeerd.
7. Naar smaak zout en peper toevoegen samen met een mok kokend water
8. Gedurende 16 - 18 minuten om de minuut een scheut heet water toevoegen (totaal ongeveer een liter)
9. Helft van de gemengde paddenstoelen toevoegen aan de ristotte, de andere helft bak je op met een teentje knoflook, peper/zout en een paar takjes tijm .
10. De pan met de opgebakken paddenstoelen haal je van het vuur.
11. De rest van de tijmblaadjes pluk je eraf en deze gaan in de risotto
12. De koekenpan met de paddenstoelen zet je onder de grill (hoogste stand), de risotto moet je blijven roeren.
13. Zodra de paddenstoelen mooi knapperig zijn haal je ze uit de grill.
14. Zodra de risotto een mooie structuur heeft (papperig) roer je een gedeelte van de parmezaansekaas, boter en een kneep citroensap erdoor.
15. Risotto op smaak brengen met zout en peper (eventueel extra scheutje water om het extra smeuig te maken).
16. peterselie hakken. Ene helft gaat over de risotto de andere helft over de paddenstoelen.
BRON:
Jamie olivier, jamie in 30 minuten (boek).